Onze school

Beekbeemden is een gemeentelijke basisschool, gelegen midden in de groene natuur te Heusden-Zolder, voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Bij ons leren kleuters en lagere-schoolkinderen in hetzelfde gebouw. Kleuterleid(st)ers en leekrachten staan samen in voor alle kinderen. Zo zijn er bij de start van het schooljaar steeds gezamenlijke projecten over onderwerpen als verkeer, gezonde voeding, ... Tegelijkertijd wordt de zorg individueel afgestemd op elk individueel kind. Voor opvang buiten de schooluren en tijdens de vakanties kunt u terecht bij de nabij de school gelegen buitenschoolse kinderopvang 't Klimopke.

Op deze pagina kunt u Beekbeemden beter leren kennen via de introductiefilm en onze kennismakingsbrochure. Bovendien komt u meer te weten over ons Oudercomité en over het leerlingeninitiatief de Ronde Tafel van Beekbeemden.

Nieuwe ouders kunnen voor meer informatie terecht bij inschrijven. Het is bij vragen ook steeds mogelijk om ons te contacteren. Meer weten? Raadpleeg het schoolreglement.

Download onze brochure.

Oudercomité

Wij hebben een actief oudercomité. Zij werken nauw samen met het leerkrachtenteam om onze school nog gezelliger, leuker en toffer te maken voor iedereen. Dit doen ze door verschillende activiteiten te organiseren zoals een boekenbeurs, een gezellig cafetaria, een moeraskikkerparty voor de ouders en leerkrachten, een verkeerswandeling en een bedankactiviteit voor de helpende ouders. In april 2015 heeft een grote groep ouders, kinderen en leerkrachten een supertof buitenklasje gebouwd aan de school.

Natuurlijk zorgt het oudercomité ervoor dat de centjes van deze georganiseerde activiteiten goed besteed worden aan alle kinderen: tegemoetkomingen voor de schoolreis, schaatsen, gratis fruitdagen, aankoop van educatief materiaal of spelmateriaal, enz. Lees meer over het oudercomité op de Facebook-pagina. Alle ouders zijn van harte welkom om mee te denken en werken!

De Ronde Tafel van Beekbeemden

De Ronde Tafel van Beekbeemden werd opgestart in het schooljaar 2008-2009. Enkele leerlingen van het 6de leerjaar kwamen met het idee van een leerlingencomité op de proppen. Hun doel: het waarmaken van voorstellen voor leerlingen, door leerlingen, in samenwerking met leerkrachten en ouders.

Er kwam een selectieproef voor de kandidaten die in De Ronde Tafel wilden zetelen. Alles werd anoniem bekeken en beoordeeld door de leerkrachten die dit initiatief overzien. Het gevolg was dat er negen leerlingen verkozen werden.

Intussen zijn we al enkele jaren en vele initiatieven verder. Onze Ronde Tafel heeft al voor verfraaiing van onze speelplaats gezorgd, danslessen voor de kleutertjes, groene kinderen op de speelplaats, en nog veel meer. Er zijn bovendien nog 101 initiatieven lopende zoals onder andere beekbeemden-idool en een toneelwedstrijd.